شاید این سوال بسیاری از شما باشد که عطر حرم کدام عطر است و اسم عطر حرم امام رضا چیست؟ عطر حرم رضوی؛ همان رایحه آشنایی است که یادآور خاطرات شیرین زیارت حرم رضوی است، مختص به دوران معاصر نیست و ریشهای تاریخی دارد.
این عطر در طی سالهای طولانی دستخوش تغییراتی شده؛ اما همچنان اصالت خود را حفظ کرده است. برای آشنایی با سنت تاریخی خوشبوسازی حرم مطهر امام رضا و تولید عطر حرم رضوی، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:
عطر حرم رضوی چیست؟
عطر حرم رضوی از انواع عطر مذهبی، همان عطر آشنایی است که خاطرات خوش زیارت حرم امام رضا (ع) را به یاد شما میآورد. این عطر، دقیقا همان عطری است که در روضه منوره حرم امام رضا به مشام میرسد.
هرچند در سالهای گذشته، عطر حرم رضوی رایحههای متفاوتی داشته است، اما از سال 1397، عطر انحصاری حرم رضوی، برای اولین بار توسط شرکت کسب و کار رضوی و متناسب با ذائقه زائران این بارگاه و سنتهای خوشبوسازی در این مکان مطهر، تولید و در اختیار آستان قدس رضوی قرار گرفت.
عطر حرم از برند رضوی؛ عطری با طبع گرم و در گروه بویایی گلی و گلهای سفید قرار میگیرد. نتهای گلی این عطر، تداعی کننده حضور زائران در باغ بهشتی است. فرحبخشی این عطر ناشی از از خواص عطر حرم رضوی است که باعث ایجاد احساس آرامش و رفع خستگی و ناراحتی میشود
-
عطر حرم رضوی چگونه تولید میشود؟
عطر حرم رضوی متشکل از اسانس انحصاری عطر حرم رضوی به همراه مقدار مجازی اتانول و آب دیونیزه است که در مخازن استیل و استریل و در شرایط دمایی خاص و با رعایت نکات بهداشتی منحصر به فردی تولید میشود. این عطر با رعایت شرایط دمایی و همچنین کنترل جریان هوا و فراریت الکل استفاده شده است که در کیفیت عطر تاثیر بهسزایی دارد.
-
چگونه میتوانیم عطر حرم رضوی را بخریم؟
شما عزیزان میتوانید به مراجعه با سایت سوغات رضوی به صورت آنلاین عطر حرم رضوی را تهیه کنید. همچنین همکاران ما در فروشگاههای رضوی آماده خدمترسانی به زائرین آقا امام رضا (ع) هستند و شما با مراجعه به شعبات فروشگاهها میوانید خرید خود را به صورت حضوری انجام دهید
خوشبوسازی حرم مطهر؛ سنتی 500 ساله
تعطیر، نام سنت خوشبوسازی حرم مطهر امام رضاست. این سنت که به بیش از 500 سال قبل برمیگردد، توسط اقلام مختلفی همچون گلهای معطر، گلاب، مشک، عود، عنبر، اسپند، کندر و ... با استفاده از ابزارهای متعددی مثل عطردانها، گلابپاشها، بخورسوزها و عودسوزها اجرا میشود. همگی این اسناد و ابزارها که در حال حاضر در گنجینههای حرم رضوی نگهداری میشوند؛ نشان از قدیمی بودن این سنت و اهمیت آیین تعطیر در حرم امام رضا(ع) دارند
-
موقوفات خوشبوسازی حرم مطهر امام رضا(ع)
یکی دیگر از نشانههای مهم که نمایانگر اهمیت سنت تعطیر در حرم امام رضا(ع) است؛ اسامی واقفان و املاک وقفی است. لیست واقفان حرم مطهر امام رضا نشان میدهد که 12 واقف و 26 ملک وقفی وجود دارد که تمام یا بخشی از درآمد حاصل از موقوفه مرتبط با آنها به خوشبوسازی حرم مطهر امام رضا اختصاص داده شده است. قدیمیترین نشانه از وقف برای خوشبوسازی حرم مطهر به 514 سال پیش برمیگردد. براساس سند این موقوفه یک سوم مزرعه "عتیق علی ابن احمد بن ملک اسماعیل" در بیرون دروازه پایین خیابان مشهد در سال 931 ه.ق وقف آستان قدس رضوی شده است تا درآمد حاصل از آن صرف روشنایی و خوشبوسازی حرم مطهر شود.
اما نکته جالب توجه درباره موقوفات خوشبوسازی حرم مطهر، تنوع واقفان آنهاست. بهطوری که در میان این واقفان از شاهان ایران تا حاکمان سایر شهرها و حتی مردم عادی کوچه و خیابان را میتوان یافت.
مشهورترین فرد، شاه طهماسب اول دومین شاه صفوی را میتوان نام برد. یکی از اقدامات او جهت بهتر ادارهکردن حرم مطهر وقف املاکی با نیت خرید گیاهان مطهر و ملزومات خوشبوسازی حرم بوده است
کلام آخر
در آیین خوشبوسازی حرم مطهر خادمان بسته به فصل سال و خنکی یا گرمی هوا، فضای حرم معطر رضوی را هر روز گاهی چند نوبت در روز با عطر حرم عطرافشانی میکنند. در حال حاضر شرکت کسبوکار رضوی تولید انحصاری عطر حرم با کیفیتی در خور شان زائران حرم آقا امام رضا (ع) را در اختیار دارد.
ارسال یک دیدگاه
ایمیل شما منتشر نخواهد شد، فیلد های اجباری با علامت * مشخص شده اند.
برای ارسال دیدگاه وارد شوید.
0 دیدگاه